Rekryteringsprocessen

Läs mer om hur vår rekryteringsprocess går till och hitta svar på vanliga frågor.

Vår rekryteringsprocess

Så här går vår rekryteringsprocess gå till.

Du söker jobbet
Vi får in din ansökan.

Yayy! Vad roligt att du vill söka ett jobb hos oss! Du får en bekräftelse över mail när vi mottagit din ansökan. Vi kommer inom kort börja att titta igenom ansökningarna vi fått in. Vi har en löpande rekryteringsprocess, vilket ibland kan medföra att vi redan har en kandidat i slutskedet av processen när du söker. Då försöker vi att meddela detta till dig så snart vi kan för att inte ta av din tid i onödan. 

Urval
Vi läser igenom ansökningarna.

Vi har för ambition att återkomma med besked kring hur vi går vidare inom en vecka från dess att du sökt tjänsten. Ibland har vi många ansökningar, eller så finns det andra skäl till att det kan ta längre tid innan vi hinner ge besked. Då hör vi ändå av oss till dig över mail för att du ska veta hur läget ligger till.

Telefonintervju
Ett första kortare samtal.

Om vi utifrån din ansökan bedömer att du kan vara den person vi söker för rollen så mailar vi ut en inbjudan för en kortare telefonintervju. Där får du möjlighet att ställa dina frågor och funderingar om rollen och om oss. Vi kommer också att ställa frågor till dig främst för att höra mer om dina erfarenheter och din kompetens. Vi meddelar dig över mail också om du inte går vidare i processen.

Andra intervju
En mer djupgående intervju.

Den andra intervjun kan variera för olika rekryteringar. Ofta sker den tillsammans med personen som kommer vara din närmsta ledare, ibland involverar vi även andra personer. Dessa kan ske i form av en fysisk intervju på plats vid vår anläggning och också digitalt via Microsoft Teams. Exakt information får du såklart vid inbjudan till intervjun som också den sker över mail.

Beslut
Beslut fattas kring om vi erbjuder dig rollen.

De personer hos oss som har varit involverade i rekryteringsprocessen och som du har varit i kontakt med under rekryteringens gång sammanstrålar för att göra en gemensam bedömning.

Jobberbjudande!
Vi meddelar dig huruvida du blir erbjuden jobbet eller inte.

Om det är en perfekt match från båda parters sida så blir du erbjuden tjänsten - wihoo! Det är här som rekryteringsprocessen avslutas. Vi gör alltid en avstämning med belastningsregister vid anställning. Avtalsskrivning görs digitalt, och avtal kommer även det att skickas över mail.

Vanliga frågor och svar
Till våra lediga tjänster

Vi samlar in feedback för att förbättra vår rekrytering.

Vi på NorthCastle är måna om att du ska få en fin upplevelse av oss under hela vår rekryteringsprocess. Vi arbetar för att skapa en så rättvis och tillförlitlig rekrytering som möjligt värdesätter att tillsätta rätt person på rätt plats. Därför skickar, vi under rekryteringens gång, ut feedbackformulär till dig som sökt en tjänst hos oss. I feedbackformulären, som skickas ut till dig via mail, får du möjlighet att lämna öppen och ärlig feedback till oss kring hur du har upplevt rekryteringen såhär långt i processen. 

Feedbacken du lämnar är helt anonym och dina svar går därför inte att spåra tillbaka till dig. Känn dig därför trygg med att dina svar inte på något sätt påverkar utfallet i rekryteringen. 

Formulären skickas ut genom vår leverantör Trustcruit på uppdrag av oss och du kommer att få mail om detta:

  • När du sökt ett jobb
  • När du varit på en andra intervju
  • När du fått reda på att du inte fått tjänsten du sökt

All feedback är värdefull för oss för att varje dag kunna bli lite bättre i vårt arbete. Därför uppskattar vi om du vill lämna en kort kommentar om din upplevelse av rekryteringen!


Till våra lediga tjänster
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor